Nada Serafimović, kreativni ilustrator iz Beograda, pokrenula je novi projekat i angažovala me je za fotografisanje. Naime, njena ideja je bila da stvori seriju raznolikih predmeta kao zbirku suvenira o Beogradu. Uskoro će biti u prodaji u jednoj od prodavnica u Beogradu i onlajn.

Ona već godinama radi kao ilustrator sa bogatim iskustvom u dečijim knjigama, slikovnicama i časopisima. Došla je na ideju da nacrta i dizajnira predmete koji pričaju priče o Beogradu. Posebnu pažnju posvetila je tome da predmeti koji izađu iz njene male kreativne radionice imaju visoke standarde po pitanju kvaliteta, ali i lični pečat. Naročito mi se dopala društvena igra Ne ljuti se čoveče. Pioni su napravljeni od drveta i oblikovani kao razne ptice, a njihove kućice predstavljaju delove Beograda: Adu, Avalu, Kalemegdan i Ušće.

Plišane igračke iz njene kolekcije su ručno šivene, a magneti za frižidere napravljeni su od drveta. U njih su urezane ilustracije znamenitosti Beograda, što rezultira reljefnom strukturom površine. Njeni crteži odštampani na keramičkim šoljama inspirisani su Beogradom i putovanjima. U Igri pamćenja i na papirnim nalepnicama se nalaze raznolike ilustracije koje su karakteristične za njen osobeni stil crtanja, tako da se prosto čovek veže za njenu estetiku.

Možete da pratite njen rad na Instagramu i sajtu Etsy gde prodaje svoje suvenire. Takođe sam za nju uradila i sajt theBgBird.com i možete i tu onlajn kupiti njene proizvode. Pogledajte ovde neke od fotografija koje sam uradila za nju, ali ova mala galerija ne obuhvata celu njenu ponudu. Ima tu još štošta zanimljivo, a o tome detaljnije imate na linkovima gore.

Detaljnije

Tijana Đinđić tj. ja sam autor sadržaja i apsolutno svih fotografija, logotipa, ilustracija i vizuala koje ćete pronaći na ovom sajtu.

Tiyana.net je sajt koji postoji od 2012. godine. Ovo je sajt sa mojim fotografijama posvećen onima koji traže kreativnog fotografa za svoje ideje i projekte i inspiraciju. Ovde se nalaze i foto lekcije za one koji bi nešto novo da nauče o estetici u fotografiji i pravilima kompozicije, ali i za sve ljubitelje umetnosti. Prelistajte sadržaje ovog mog prostora na netu i slobodno mi pišite svoje utiske ili mi se prosto javite!