Ovaj logotip ili emblem je nastao kao poklon prijateljima koji su se venčavali. Ognjen i Snežana su vrlo simpatičan par i pošto ih poznajem, nisam ni planirala, ni razvijala ideju.

Jednostavno sam pred njihovo venčanje sela i nacrtala ovaj spoj u dahu.

Inspiracija je ognjište, tj vatra koja gori na naslaganim trupcima koja bi bila pandan Ognjenovom imenu i pahuljica, kao pandan snegu – Snežana.

Nakon njihovog venčanja napravila sam im knjigu sa tvrdim povezom koja je simbolično sastavljena od njima dragih stvari.

Na naslovnoj strani nije bilo nikakvog dizajna jer je trebalo da bude neka vrsta fotoalbuma sa venčanja.

Na samom početku knjige je forzec koji sam sastavila od repeticije dečijih crteža.

Forzec je unutrašnja strana korice koja povezuje knjižni blok i korice i najčešće se pravi od papira manje gramature. Taj papir se kašira na unutrašnjost korice i prvu stranu knjižnog bloka.

Ognjenove bratanice su jednom prilikom na papiru nacrtale Ognjena i Snežu i to sam iskoristila kao motiv. Na kraju je rezultat bio super, a forzec je po meni nezaobilazan prostor za lični pečat u knjizi, jer se sećam da sam oduševljena kao mala najviše volela da gledam forzec Diznijevih knjiga.

U stvari, ja bih rekla da ako nemate ideju za forzec, onda povežite mekim povezom knjigu.

Kasnije sam im napravila pečat od logotipa, koji je trebalo da koriste iz zabave po potrebi. Ljubičasta boja koja se provlači od početka ima simboliku i nije slučajna, mada bih rekla da je savršena fuzija crvene i plave, koje bi bile simbol toplo-hladno.