Dizajn flajera je važan jer on onaj prvi brzi kontakt koji će privući potencijalnog klijenta da se dalje informiše. Obzirom da se dele na ulici besplatno, bira se najčešće povoljna štampa, ali se rade i skuplje varijante.

Flajer je obično na manjem formatu sa kratkim informacijama i treba da je efektan, da zadrži pažnju ključnim rečima sa ili bez fotografije.

Po mom mišljenju, kod flajera uvek treba raditi offset štampu, jer je trajnija od digitalne, pa ako se papir presavije i zgužva u džepu ili torbi, neće se boja oštetiti kao kod digitalne štampe koja može prstom da se ogrebe. Osim toga prednost offset štampe je u ceni, jer je u većini slučajeva povoljnija od digitalne na tiraž 500+ komada.

Osmišljavala sam razne letke, tj flajere u različitim formatima.

Flajer za Dudurudu restoran

Ovaj flajer i nije baš klasičan primer iz prethodnog teksta budući da je izrada bila luksuzna. Rađen je u digitalnoj štampi sa mat plastifikacijom. Plasitfikacija je bila neophodna baš zbog te karakteristike digitalne štampe da se ošteti kada se dugo drži u rukama ili svakom vrstom trenja.

Urađen je i srebrotisak, jer je bilo potrebno da ostavi utisak luksuza i da se čuva jer je unutra sadržao kratak pregled menija, kao brza sugestija za obrok.

Budući da je stajao na pultu jednog poznatog hotela, predviđeno je da letak uzmu gosti koji razmišljaju gde bi otišli na ručak.

Flajer za Ugorent

Ugorent je firma koja posluje u Beogradu već godinama i specijalizovana je za organizaciju proslava tj. nabavku ugostiteljske opreme.

Flajer je štampan u offsetu što zbog tiraža što zbog kvaliteta, a za njih sam radila i logo.

Flajer za Ksilk Keratin

Za Ksilk Keratin smo radili različite flajere i vremenom smo menjali i prilagođavali dizajn i formate.

Flajer za Family Dentis 3

Family Dentis 3 je porodična stomatološka ordinacija nadomak Knez Mihajlove ulice u samom centru Beograda.

Za njih sam radila logo i promo materijal, a ovaj flajer je štampan u standardnom a6 formatu u offsetu .

Flajer za dostavu brze hrane

Ovo je flajer koji se kačio na kvaku vrata i radila sam pripremu za veliki tiraž, a radi se o restaranu zdrave i brze hrane koji je dostavljao na teritoriji Beograda.